21.12.05

Urbanisme: UE vs CV

L'informe Fortou del parlament europeu, que comentavem la semana passada i aon es critica durament l'actual politica urbanistica del PP en la Nacio Valenciana, esta revolucionant el panorama empresarial en el sector de la construccio.
Curiosament, de colp i de repent, sorgix del no res una campanya de recolzament a la politica urbanistica popular a traves de cartes i mensages de mobil, sense que cap dels sectors perjudicats per l'informe vullga reconeixer la seua implicacio. Pero el parlament europeu no s'ha conformat en dir lo mal que ho esta fent ara el Partido Popular, sino que exigix canvis en la futura llei urbanistica valenciana, la LUV, per a defendre els llegitims drets dels actuals propietaris de les terres.
Hasta ara era normal que te llevaren ta casa per a construir en les teues terres torres de 50 plantes d'apartaments, en l'excusa del be comu, i nomes tenies deu dies per a preparar les teues alegacions i presentar-les, i ya podies tindre en la boljaca trescents mil euros per a pagar els gastos d'urbanisacio o anar arreplegant les teues coses. Ara, gracies a l'intervencio del Parlament Europeu pareix que aço va a acabar-se, com a primera medida exigida per europa esta la concrecio de lo que vol dir “el be comu”, o si no, haura que respetar les propietats cosolidades, atra medida es l'ampliacio del determini de presentacio d'alegacions a dos mesos, i atra de les mes importants es que no te poden exigir pagar els gastos d'urbanisacio sobre uns servicis que ya existien, com l'aigua potable, la llum o els carrers, aixo si, si algun no existia, com l'albellonat, eixe si que hi ha que pagar-lo.
Pero estes medides que nos pareixen tan raonables no ho son tant per al Consell de Camps, que veu darrere de tot aço grups de pressio que volen desviar les inversions extrangeres cap a atres parts dels Mediterraneu, es vergonyos que a dia de hui encara hi haja gent que preferixca vore fantasmes a reconeixer els seus errors.
Francisco Camps ya a anunciat que vol intervindre davant del parlament europeu per a explicar la politica urbanistica valenciana, fet que ha molestat a l'oposicio ya que acudira abans al parlament europeu a donar explicacions que a Les Corts.
Pero de totes formes els constructors van a tindre la seua recompensa pel recolzament al govern de Camps i a la seua politica urbanistica, Camps ha promes als constructors que pujara el preu de la vivenda de proteccio oficial per a guanyar l'interes dels constructors en la seua construccio, este increment pot ser de fins a un 20%.