21.12.05

Punts negres en les carreteres

S'acava de publicar un estudi del Real Automovil Club d'Espanya segons el cual les carreteres valencianes concentren molts dels punts mes perillosos de la ret de transport rodat d'Espanya, els coneguts com “punts negres” de les carreteres.
Entre estos punts negres es troba el mes perillos d'Espanya, en la carretera nacional 340 entre la poblacio alacantina d'Albatera i la murciana de Sisar, pero no nomes en este informe que abarca els anys entre el 2002 i el 2004, sino que tambe ho va ser en l'informe que abarcava els anys del 2001 al 2003, ademes es constata que el risc de patir una colisio frontal o una eixida de via a aumentat. El fet que en dos informes consecutius la perillositat d'un tram aumente fica en evidencia la falta de responsabilitat de les administracions que no han pres medides per a corregir esta situacio de perillositat.
Atres dels punts negres mes perillossos els trobem en Castello, concretament en Vinaros, un en el tram de la nacional 340 entre Vinaros i Sant Carles de la Rapita, ya en Tarragona, i l'atre en la nacional 238 entre Vinaros i l'acces a l'autopista.
Tambe es considera molt perillos el tram de la nacional 332 entre Favara i la localitat murciana de “Los Suarez”, un tram de mes de 160km.
En general els punts negres es concentren en carreteres nacionals, en trams de doble sentit i carril unic, i l'accident en mes mortalitat correspon a l'eixida de via.