21.12.05

Chocolate negre i productes valencians

Un estudi publicat en la revista “Heart”, cor en angles, asegura que menjar chocolate negre ajuda a previndre problemes cardiacs greus en els fumadors.
Segons els autors, en els fumadors s'altera contiunament l'activitat de les celules que componen les parets arterials i de les plaquetes que intervenen en la coagulacio sanguinea, fent que les arteries siguen mes susceptibles al estretament i a l'enduriment caracteristics de les enfermentats coronaries.
L'experiment es va fer sobre un conjunt de vint fumadors als que se lis demanà que no menjaren aliments en alts continguts d'antioxidants abans d'ingerir 40 grams de chocolate, despres de dos hores es va comprovar que s'havia millorat la circulacio arterial i que s'havia reduit l'activitat de les plaquetes, extenent-se l'efecte durant mes de huit hores.
Una volta constatat que menjar chocolate en moderacio es inclus beneficios per a la salut, i tenint en conter l'aument en el consum de chocolate que es produix durant estes festes, vos recorde que els valencians no fa falta que anem a Suissa a buscar chocolate, ya que tenim algunes de les millors fabriques de chocolate del mon en les nostres terres, aixina que podem menjar sà, menjant chocolate valencià.
Pero vullc fer extensiva esta recomanacio a tots els productes, ya siguen alimenticis, textils, joguets, etc. tenim la sort que l'industria tradicional valenciana ha demostrat ser capaç de fer productes de la millor calitat, com per eixemple els torrons, que els torrons de Jijona i d'Alacant, son els unics en denominacio d'orige reconeguts per la Unio Europea. Per aixo vos anime a que estes festes aposteu pels productes valencians, i a ser possible en comerços valencians, no per fer cap tipo de boicot a una pobre gent que no es culpable de lo que fan els seus politics, sino simplement per la seua calitat i perque son valencians.