17.1.06

Cas Ivex

Jose Maria Tabares va declarar l'atre dia davant del jujat numero 14 de Sevilla, ciutat en la que requirix, a peticio del tribunal numero 19 de Valencia, per la querella presentada pel PSPV pel contracte de Julio Iglesias fet per l'IVEX per a representar a Valencia arreu del mon.

Jose Maria Tabares ha explicat que no existia un contracte ocult en el cantant, sino un contracte principal per 375 millons de les antigues pessetes en concepte de drets d'image, i una serie d'anexos per a pagar els gastos relatius a l'organisacio de concerts. Este anexe elevava els monuments del cantant hasta 990 millons de pessetes lliures d'imposts.

Segons la seua versio, el contracte va ser dut a les Corts, mentres que els anexes varen ser furtats pel cami, i senyala com a responsable a l'antic conseller d'industria Diego Such, encara que diu que tots els pagos s'havien efectuat conforme a la llegalitat vigent, i que segons un informe de Facenda no s'havia produït cap delicte fiscal.

Les declaracions de Tabares han fet que l'Audiencia Provincial haja cridat a declarar com imputat a l'exdirector general de comerç de la Generalitat, Joaquin Andres Berenguer, tal com demanava el Fiscal i el PSPV, pero que el juge havia rebujat. Berenguer era qui havia firmat tots els contractes conjuntament en Tabares, i persona de confiança de l'exconseller d'industria en l'epoca de Zaplana, diego Such.

El fet que el propi ex director de l'IVEX haja reconegut l'existencia dels anexos davant del juge ha donat peu als socialistes a demanar que Camps comparega en les Corts per a explicar el cost real del contracte de Julio Iglesias, ya que Francisco Camps va dir fa poc mes d'un any que assumia la gestio del govern de Zaplana “de la A a la Z”.