17.1.06

Zapatero vingue a Valencia

Este fi de semana hem fruït de la visita de ZP a Valencia, per a participar en el congres del socialistes valencians per a preparar la campanya per a les proximes votades de l'any 2007. Joan Ignaci Pla ha eixit molt enfortit d'este congres, a on se temia que una gran part del partit li plantara cara per l'escassa i ineficaç oposicio que li fa al govern. No obstant, i a pesar de la gran cantitat d'esmenes presentades a les ponencies politiques que tindrien que regir el comportament del PSPV d'aci a les eleccions i marcar les llinees d'un hipotetic govern socialista en la Generalitat.

Ademes, va rebre un recolzament incondicional del secretari general del seu partit, i president del govern d'Espanya, Jose Luis Rodriguez Zapatero, qui va prometre AVE per al 2010, aigua abans de lo que haguera arribat en el PHN i mes efectius en els cossos de seguritat de l'estat. Encara que tot apunta a que tornen a ser promesses buides de contingut.

Joan Ignaci Pla te practicament impossible guanyar les eleccions del 2007, perque lo que no ha conseguit en 8 anys no ho pot fer en uno, sobretot quan en l'unica ajuda que conta es la paraula de ZP, pero en totes les decisions del govern central en contra. L'unica esperança que li queda es que Esquerra Unida i el Bloc traguen un bon resultat i recolzen la seua investidura, que el valencianisme entre en les Corts pero sense molt de poder i que la crisis interna del Partido Popular faja que el vot conservador se disperse entre chicotets partits de la dreta.

Aixo sí, el Partido Popular va voler rebentar l'acte del PSPV convocant unes jornades sobre infrastructures en un horari incompatible, per a evitar que els empresaris pogueren anar al congres dels socialistes, i ademes convidaren als grans empresaris, directors de patronals i atres asociacions cridant-los individualment i recordant-los que l'acte del Partido Popular era un acte institucional mentres que el del PSPV era un acte de partit. No obstant Zapatero va reaccionar i va convidar als empresaris a un desdejuni informal, per a poder intercanviar impressions en ells i emplaçar-los per a una reunio formal en la Moncloa.