27.12.05

Valencia: Deute i despilfarro

S'acava l'any i es moment d'escomençar a fer balanç, pero com diuen els castellans “las cosas de palacio van despacio”, les referents al Palau de la Generalitat tambe, i com a prova d'aixo es que en estos dies s'ha publicat l'informe de la Sindicatura de Conters sobre l'any 2004, el primer any complet baix la responsabilitat de Francisco Camps.

Tal volta el senyor Camps haguera preferit que este informe es presentara despres de Reixos, ya que el seu contingut deuria amargar-li els nadals, perque frases com “necessitat d'una gestio mes efectiva” es mes un estiro d'orelles que una felicitacio de Nadal. En este informe s'arrepleguen datos alarmants, com sobrecostos en la Ciutat de la Llum que superen el 400%, es dir, cuadripliquen el cost original, i aço no passa nomes en la Ciutat de la Llum, tambe passa en la Ciutat de les Arts i les Ciencies, les construccions de coleges a traves de Ciegsa i en la majoria dels expedients estudiats pel Sindic. En l'informe tambe es mostra preocupacio per l'irregularitat que supon el pagament aplaçat tant de proyectes com de suministres, opcio que no pot eixecutar l'administracio.

En el cas de Ciegsa, “Construcciones e Infrastructuras Educativas de la Generalitat, S.A.” els constants sobrecosts han fet que l'empresa publica tinga que demanar prestecs en venciments que arriben hasta el 2030, per lo tant no nomes nos toca pagar als valencians els sobrecosts de les obres, sino tambe els interessos derivats dels prestecs.

Recentment, el banc d'Espanya ha publicat un informe aon s'arrepleguen els endeutaments de les comunitats autonomes, i vista la situacio no es d'extranyar que els valencians tingam el major endeutament en relacio al producte interior brut, que supera el 11%, cinc punts per damunt de la mija nacional.