3.2.06

Hamas guanya les eleccions en Palestina

La semana passada les eleccions en Palestina donaren una clara victoria al l'Organissacio per a la Resistencia Islamica, coneguda mundialment com Hamas, en una ampla majoria absoluta. Hamas s'ha dedicat a la lluita armada contra els invasors israelis, cosa que ha fet que siga inclosa en el llistat d'organisacions terroristes.

És per esta situacio que la victoria de Hamas no ha sigut ben rebuda per part dels governs i dels organismes internacionals, perque se té por que un govern radical acabe en les possibilitats de pau en orient mig, no obstant, accepten el resultat per haver sigut frut d'un proces democratic.

A on poden actuar és el el tema economic, ya que l'Autoritat Nacional Palestina es financia principalment per donacions internacionals, i des de el conegut com “Cuartet per a la Pau”, format per la ONU, l'Unio Europea, Estats Units i Rusia, ya s'ha dit que les futures donacions se supeditaran a la politica del govern de Hamas, i mes concretament al desarmament de l'organissacio i al reconeiximent de l'Estat d'Israel.

Des de Palestina, els dirigents de Hamas ya han advertit que no admitiran pressions per a canviar la seua politica.