3.2.06

“Mal de muchos, consuelo de tontos”

El Partido Popular espanyol no accepta les derrotes, i quedar-se fora de l'Estatut catala és lo que més li molesta, ara, com a ultima novetat, està promovent una campanya de firmes en contra del text pactat entre els socialistes i els republicans, en les modificacions tretes avant gracies a la colaboracio de Convergencia i Unio.

L'Estatut Catala comporta una serie de millores que, ademes de ser bones per als catalans, poden ser bones per a la resta de ciutadans de l'Estat si es fan extensives als respectius estatuts d'autonomia. No obstant, el Partido Popular vol fer us de la coneguda expressio castellana “mal de muchos, consuelo de tontos”, i negar a tots els espanyols les millores propostes pels catalans.

El principal inconvenient que te la proposta catalana, sobretot vist des del punt de vista dels valencians, es la promocio del catala com a llengua sustitutiva del valencià. Com a valencià, valenciaparlant, i valencianiste, no puc acusar als catalans d'intentar-ho, perque se que els autentics responsables de la catalanisacio de Valencia no estan al nort del Cenia, sino en la propia administracio valenciana, que va escomençar la catalinsacio poquet a poquet en el govern dels socialistes i ha rebut l'impuls final en la creacio de la AVL en el govern del PP, perque ha sigut este fruit del Partido Popular, el primer organisme de l'administracio valenciana, que s'ha atrevit a negar publicament