27.12.05

Identificacio per ADN

El Ministeri d'Interior vol introduïr canvis en la llei que regula les arreplegades d'ADN per tal d'aclarir en menos d'un any mes de 4.000 delictes en els que no s'ha pogut identificar a l'autor. En l'actualitat entre la Policia Nacional i la Guardia Civil disponen de mes de 23.000 perfils genetics de supostos delincuents sense identificar, i es dona la circunstancia que quan s'arrepleguen mostres d'ADN en l'escena d'un crim, en el 20% dels casos es tracta d'un perfil ya existent. Per lo tant, si es fa efectiva la tecnica de l'identificacio per ADN es podran identificar mes rapidament els delincuents, i evitar les reincidencies.

La tecnica d'identificacio per ADN es coneguda pels cituadans gracies a series com CSI i atres pelicules de detectius, pero en Espanya lo que vegem per la tele esta molt lluny de la realitat.

Ademes, si es fera una registre d'ADN de tota la poblacio, qualcosa es podria fer en el moment de naixer o al fer-se analisis de sanc, s'evitarien problemes com els que es donaren en l'identificacio dels militars fallits en l'accident del Yakolev, no nomes serviria per a identificar a delincuents.